Gezamenlijk concert met Aaltense Jeugd van Tegenwoordig

Op zaterdagavond 6 oktober zullen de jeugdorkesten van 4 Aaltense fanfares zich laten horen tijdens het gezamenlijk jeugdconcert, georganiseerd door Chr. Muziekvereniging Excelsior Barlo.

 

Een geslaagde uitvoering van het gezamenlijk concert van 4 Aaltense verenigingen afgelopen juni bij C.W.V. Barlo, wordt nu opgevolgd door een editie speciaal voor jeugdorkesten.

De jeugd is de toekomst voor de Aaltense muziekverenigingen. En wat is er nou leuker dan met leeftijdsgenoten van andere verenigingen samen muziek te maken.

 

De Aaltense Jeugd van Tegenwoordig zal op 6 oktober bestaan uit de jeugdorkesten van Crescendo Ijzerlo, Advendo Lintelo, de Eendracht Aalten, en Excelsior Barlo, aangevuld met leden van de AOV Aalten. Tijdens deze avond zullen alle jeugdorkesten zich op hun eigen wijze presenteren en een individueel optreden verzorgen.

 

Een primeur voor dirigent Rene Lammers van het jeugdorkest van Excelsior Barlo. Rene staat sinds het afgelopen voorjaar voor de Barlose jeugd. Het gezamenlijk jeugdconcert van 6 oktober zal zijn eerste optreden worden als dirigent van dit orkest.

 

Excelsior Barlo nodigt u van harte uit om dit concert bij te wonen.

Het gezamenlijk jeugdconcert vindt plaats in het Kulturhus, Schooldijk 23 in Lintelo.

 

Aanvang 19:30 uur. Toegang gratis.

Gezamenlijk Concert

Dit jaar de beurt aan Excelsior Barlo om het gezamenlijk concert met de Aaltense muziekverenigingen te organiseren.

We nodigen alle leden van alle Aaltense orkesten uit om hieraan deel te nemen. Het doel is om met al deze Aaltense muzikanten één indrukwekkend orkest te vormen, waarmee we een gevarieerd programma zullen neerzetten.

Zoveel Aaltens muzikaal talent op 1 avond, dat wilt u niet missen!

Het gezamenlijk concert vindt plaats op zaterdagavond 2 juni om 20:00 uur, bij de werktuigenvereniging in Barlo, Lichtenvoordsestraatweg 91.

Onder leiding van Henk Jan Radstaak.

Koningsdag 2018

Aanstaande vrijdag 27 april is Excelsior om 09:30 uur 's morgens te horen bij woonzorgcentrum Stegemanhof in Aalten.

Zien we  u daar?

Het voorjaarsconcert 2018  met als thema 'Muzikale streken' 

zit erop!

 

Wij hopen dat u genoten hebt van een mooie muzikale avond.

 

Er zijn nog veel meer foto's!

Deze zijn te vinden op onze facebookpagina   

https://www.facebook.com/ExcelsiorBarlo

 

 

 

 

Hagenwind

Op zaterdag 24 maart zal Excelsior Barlo haar hele vereniging presenteren tijdens haar jaarlijkse voorjaarsconcert. Het orkest zal u, samen met haar jeugdorkest en slagwerkgroep, meenemen naar de mooiste muzikale streken.

 

Een speciaal aandacht dit jaar voor een muzikale primeur, geïnspireerd op onze eigen streek.

Afgelopen najaar ontving Excelsior Barlo ter ere van haar 95-jarig jubileum de mars ‘Hagenwind’. De mars, geschreven door Bert Helmink, gearrangeerd door Hugo Klein Severt, is geïnspireerd op de bouw van het windmolenpark Hagenwind in Barlo.

 

De mars Hagenwind vindt zijn oorsprong bij een informatiebijeenkomst van het gelijknamige windmolenpark in Barlo, op een zaterdagmorgen in oktober 2006. Tijdens de uitleg van diverse sprekers zit Bert Helmink wat nonchalant met het verkregen potlood op een notitieblokje te tekenen. Waarop oud-ere lid Jan van Eerden belangstellend vraagt: ‘Zeg Helmink, ben je een nieuwe mars aan het schrijven?’ Jaren later, in het jaar dat het windmolenpark 10 jaar bestaat, speelt Excelsior Barlo voor de eerste keer voor u: Hagenwind.

 

Een avond waarop alles wat ‘Excelsior’ is, zich laat zien. Want waar is een orkest zonder haar jeugdleden. En wat is nou een fanfare zonder slagwerkers? Al deze onderdelen maken samen een mooie vereniging vol muzikale streken. Dit jaar onder leiding van dirigent Henk Jan Radstaak.

 

 

Het voorjaarsconcert vindt plaats in ’t Romienendal, Aladnaweg 3 in Aalten. Aanvang 20:00 uur. Toegang gratis. 

 

De Christelijke Muziekvereniging Excelsior uit Barlo viert op 4 november 2017 haar 95-jarig bestaan.

 

En in december viert oud-voorzitter Bert Helmink zijn 65ste verjaardag en trakteert zijn jubilerende muziekvereniging met een door hem zelf gemaakte mars. Het arrangement is gemaakt door Hugo Klein Severt. De titel van de mars is vernoemt naar het binnenkort 10 jaar bestaande windmolenpark “Hagenwind” in Barlo.

 

Deze mars hebben wij als Excelsior op de repetitie van 23 november in ontvangst mogen nemen.